Ja det er sånn det ofte er her på mandager, da er det suppe for alle penga… eller av det som finnes i kjøleskapet/fryseren.
Og innimellom lager jeg suppe uten forhåndslaget kraft av dyr, jeg trenger sårt noen kjøttfrie dager.
Ingredienser:
- 1 rødbete
- 4 gulrøtter
- 1 bit kålrot
- 1 sellerirot
- 1 purre
- 2 fedd hvitløk
- Ca. 1 liter vann
Så er det jo bare å koke det mørt, kjøre det i en foodprosessor eller med en stavmikser, tilsette pepper og salt (her brukte jeg hvit pepper og himalayasalt)
…og vips så er suppen klar.
Mannen i huset valgte seg litt revet ost på toppen i tillegg til gressløk.
Synes du suppen er for tykk, er det bare å ha i mer vann.
Jeg skal innrømme at dette ikke er en suppe for de som er mest sensitive overfor salisyl og biogenaminer. Kremt, det merket jeg veldig godt kan du si…
Men god var den, det skal den ha – mannen likte den veldig godt !!
Mmmm, jeg elsker suppe=) Men må overbevise guttene her hjemme hver eneste gang jeg ønsker meg suppe til middag. Kjøttfrie dager er viktig for miljøet også, så det prøver vi å få til her hjemme også=) Vibeke