Blomkålsuppe

IMG_4363

Innimellom må jeg ta en pausedag fra kjøtt og fisk. Etter i perioder å føle meg bedre av elveblest, sår i munn og svelg o.a. så dundrer det løs med mage-/tarmproblemer. Jeg mistenker at jeg er utrolig sensibel overfor kjøtt og fisk og da spesielt bearbeidet kjøtt (som karbonadedeig).

Ellers skal det fortsatt ikke mye til før jeg reagerer på kjøtt som jeg ikke har kontroll på slaktedato og mørningstid og jeg tror også økologisk kjøtt er bedre for meg.

Da er det bare å lage supper, og det er jo også smakfullt, selv om jeg pga av både biogenamin- og salisylsyreintoleranse også reagerer på mang en urt og krydder.

Her er oppskriften på denne suppen:

  • 2 blomkålhoder (økologiske)
  • 3-4 blader med grønnkål (fjerner stilkene)
  • Vann, ikke mer enn man trenger for å få dampet/kokt grønnsakene. Jeg liker nemlig ikke når jeg må helle ut så mye av vannet, det er jo der mye av næringen ligger.
  • Lar det koke til det er skikkelig mørt.
  • Økologisk lettmelk
  • Salt og hvit pepper

Når det er ferdig kokt, heller jeg ut noe av vannet.
Jeg tar ut en del av blomkålen, synes det er godt når man har litt biter i suppen. Resten bruker jeg stavmikseren på så suppen blir sånn noenlunde glatt (ikke så veldig nøye det altså).

IMG_4365

Så tilsetter jeg økologisk lettmelk til det jeg synes er passe tykkelse, litt hvit pepper (fordi svart pepper er høyere i salisyl) og uraffinert salt (jeg bruker den type salt fordi jeg vil unngå antiklumpemiddel som er et tilsetningsstoff. Så rent som mulig altså).

Dette smaker godt med litt persilledryss på toppen også !!

…og vil du ha flatbrød til, og tåler det, så værsågod !!

En kommentar om “Blomkålsuppe”

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern