Det er jo bare å plukke sitronmelisse i pallekarmene som jeg har i hyttehagen…
For der er det futt i sakene kan jeg meddele.
Såpass at dersom jeg ikke passer på og setter melissen i en egen potte, så sprer den seg til forringelse for andre grønnsaker og urter som også vil ha sin plass til utfoldelse…
…jeg plukker av de fine bladene. Om det er blader som er brune i kantene så tar jeg ikke dem med…
…legger dem på et stekebrett som er dekket med bakepapir.
Deretter setter jeg brettet i stekeovnen på 40-50 grader, varmluft. Det er lurt å ha en liten glippe i døren så fuktigheten forsvinner.
Melissen tørket utrolig raskt, tror ikke det tok mer enn ett par timer.
Andre urter ville kanskje trengt natten for å bli skikkelig tørt.
Så da er det bare å finne fram et egnet glass for oppbevaringen…
…og et brukt syltetøyglass har man jo alltids…
…en liten tøybit og litt hyssing likeså…
Ja, da er det bare å sette i gang da vel!! Men jeg må innrømme at jeg ikke vet hvor sitronmelisse ligger i forhold til biogenaminer og salisyl, men som en vertinnegave duger det jo uansett !!
Ellers kan sitronmelissen brukes til å strø over salater, kjøttretter, til pynt på kaker eller hva man måtte ønske, men da er den best og finest som nyplukket.
Sommerhilsen fra Mette
…