Smuldrepai med rabarbra !!

Rabarbra er etter min liste medium i salisyl.

IMG_3159

Så når man har rabarbra i hagen (bare en liten rot) så er det fint å bruke den til rabarbragrøt, –suppe eller til en smuldrepai når man har besøk på hytta.

Smørstekt rabarbra:

  • 1 liter smale rabarbraer (eller blåbær og bringbær f.eks., men bær er oftest høy i salisyl og bringbærene har i tillegg biogenaminer).
  • 25 g smør
  • 3/4 dl lysbrunt sukker (mørkbrunt er høy i salisyl og hvitt vil jeg ikke snakke om – JEG HAR NEMLIG HØRT AT DET SKAL VÆRE KLORBLEKET, OG ER I TILLEGG MER RAFFINERT, HVILKET IGJEN KREVER MER ENERGI TIL UTVINNINGEN)
  • 1 ts malt kardemomme eller kanel (dette dropper jeg fordi det er så høyt i salisyl, dessuten liker jeg det ikke, så veldig vanskelig å utelukke er det ikke)

Slik gjør du:

  1. Skjær rabarbraen i brede biter
  2. Stek dem i smør i en panne i 2 minutter. Strø over sukker og kardemomme/kanel, og stek i ca. 2 minutter til sukkeret begynner å bli lysebrunt.
  3. La det avkjøles noe dersom du ikke skal ha det i smuldrepai, for man kan jo servere det «bart» også, med krem, vaniljekrem eller is til.

Ingredienser til smuldrepai:

  • 3 dl økologisk speltmel (jeg har stor paiform og bruker derfor 4 dl). Neste gang skal jeg blande i litt økologiske havregryn og redusere på melet.
  • 100 gram meierismør
  • 3 ss lyst rørsukker
  • potetmel (det dropper jeg fordi jeg ikke tror det er nødvendig)

625f3054a106c075ff498747d9ebc8fc

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader
  2. Bland mel og sukker i en bolle. Skjær smøret i i biter og bland det i. Kna med fingrene til en fin masse.
  3. Legg rabarbraen i en ildfast form.
  4. Fordel smuldredeigen over rabarbraen. Stek på midterste rille i ovnene i 15-20 minutter.

Nydelig med hjemmelaget vanilje saus/krem over, og oppskriften til det er i et eget innlegg som du finner ved å trykke her

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern