Grønnsakspai !!

En enkel pai til noen lunsjgjester smaker alltid godt !!

Ingredienser i paiskallet 4-5 porsjoner:

  • 100 g smør
  • 150 g økologisk speltmel
  • 1 ts bakepulver (kan nok droppes)
  • 1 egg

Fyll:

  • 3-5 vårløk
  • 1/2 squash
  • 6 asparges
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts hvit pepper
  • 3 egg
  • 1 dl melk (sort etter hva som tåles)

Hakk smøret sammen med melet og bakepulveret i en foddprocessor. Visp egget sammen i en kopp og bland det i. Elt deigen lett sammen. Klem den ned i en smurt paiform.

Prikk deigen i bunnen og forstek paiskallet midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.

Fyllet kan varieres nesten uendelig, man tar det man har lyst på og/eller det man tåler. Vårløken blancheres i en stekepanne. Asparges forvelles i ett par minutter, mens squashen skjæres i skiver og legges direkte i paiskallet.

Egget blandes med melken og litt salt og pepper og helles i paiskallet og så toppes det med fersk bøffelost (eller mozarellaost) og asparges.

Stek paien videre på 190 grader i ca. 30 minutter eller til eggeblandingen er stivnet.

Server paien varm eller lun med en frisk grønn salat til.

Bon apetite !!

Legg igjen en kommentar