Fersk makrellmiddag…

IMG_3040

…og fersk må fisken være om jeg ikke skal bli syk.
Det holder ikke å kjøpe makrellen i butikken, nei.
Jeg må på forhånd forvisse meg om at Fjordfisk på Hvaler har vært ute og fisket makrell samme dag som jeg skal spise den.

Så i går fikk jeg meg en fin kjøretur til Hvaler for å handle makrell og rødspette. Fiskeren hadde kommet inn med makrellen ett par timer før jeg ankom butikken. Rødspetta ankom butikken om morgenen, så alt var under 24 timer gammel.

Og fisken lå med is på kjølerommet. Jeg vil aldri ha den som ligger i disken, tar ikke sjansen på det.

IMG_3041

Så makrellen ble sløyet, renset og vasket i kaldt vann. Noe gikk rett i fryseren (skal prøve meg på det, selv om makrellen er følsom for utvikling av biogenaminer (histaminer bl.a.)) og en gikk rett i panna med salt og litt hvit pepper.

Med poteter, gulrøtter, persille og en klatt med meierismør; Blir jo ikke fisk like ofte som før, når jeg først må vite at fiskehandleren har denne fisken inne og i tillegg måtte kjøre 4 mil tur retur for å få en slik middag.

Gjett om det smakte !!

I kveld blir det rødspette (har fryst den altså) på grillen på hytta!!

Jeg tålte makrellen i går, så det kan tyde på at kroppen tolererer mer enn tidligere, hurra!!!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern