Hamburger – av ferskt kjøtt

IMG_2971

I mangel av økologisk kalvekjøtt har vi vært en tur på Svinesund. Innerst i veien, bak MaxiMat finnes det en btuikk som drives av utlendinger (muslimer).

Jeg kjenner ikke godt nok til hva slags regler de har mht slaktedato i forhold til salg, men han kunne vise til slaktedato som var 9 dager fra salgsdato. Han kunne også fortelle at han ikke kan selge kjøttet mer enn i 2 dager fra han har mottatt kjøttet i btuikken.

Samme dag som vi var i butikken, ankom det også en busslast av våre og svenskenes «nye landsmenn/kvinner». Med det yrende livet i butikken av høylytte samtaler menneskene i mellom, fikk vi en opplevelse av virkelig å være på utenlandstur denne dagen. Rene ferieturen altså !

IMG_2973

Mannen har gått til innkjøp av kjøttkvern til kenwood maskinen, så det er så enkelt som bare det å kverne kjøttet selv.

Da er det jo kortere vei fra bearbeidelse av kjøttet til vi skal bruke det.

Ingredienser:

  • 400 g nykvernet karbonadedeig av lår (jeg tror jeg vil velge høyrygg neste gang, for å få litt mer fett)
  • 1 ts salt (gjerne uten tilsetningsstoffer som antiklumpemiddel…)
  • 1 økologisk egg (rett fra bonden)
  • Litt hvit pepper
  • Gressløk (det hadde vi ikke i deigen denne gangen, men neste gang…)

Deigen røres lett sammen med salt (som binder deigen). Ha i de andre ingrediensene og deigen deles i 2 og klemmes og formes lett i hånden. Her skal det ikke røres og bearbeides for mye. Man kan ha i litt vann eller melk om man vil. Hamburgerne skal ha en fast, men dog ikke så fast at den blir tørr.

Den lå 4 minutter på hver side på grillen samt litt hvile i tillegg, men den kan med fordel ligge noe kortere og hvile på grillen etterpå.

Kalvekotelettene var også veldig gode, til tross for kort mørnetid. For dem ga vi kr. 80,- per kilo og låret kostet kr. 65,- per kilo. Samme som høyrygg som vi bruker til grønnsakssupper.

IMG_2977

Til hamburgeren hadde vi ovnsstekte potetbåter m/hvitløk, rapsolje, maldonsalt, persille og gressløk. Wokkede grønnsaker så som; gulrot, vårløk, squash, purre og asparges smakte godt til.

Her har vi mulighet til å få nykvernet kjøttdeig/karbonadedeig uten tilsetningsstoffer, salt og vann. Kun de ingrediensene som tåles og kan nytes av mange, også de med matintoleranse !

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern