KALVEKARBONADE M/BLOMKÅLPURÉ

IMG_2928

Jeg synes det tar tid, til stadighet å skulle finne på nye varianter til middag med ingredienser som er lavest mulig mht salisyl og biogenaminer (histaminer o.l.)
Her er det karbonade som er laget av økologisk kalv, kjøpt direkte av bonden:

  • Karbonadedeigen blandet med salt og hvit pepper, gressløk (kjøttet kan jo ha utviklet biogenaminer, men det må være ferskt og man bør ha kontroll på slaktedato)

Les mer om biogenaminer her, her og her

Denne siden er stadig under bearbeiding etter hvert som ny kunnskap inntas !

Revne gulrøtter er alltid godt synes jeg (medium i salisyl).

Her kan du sjekke 0-listen over histaminer

Rotpuré av blomkål:

  • Skyll og del blomkålen (høy i salisyl) i biter. Jeg har også litt vårløk sammen med den (lav i salisyl).
  • Blanchér disse forsiktig i litt rapsolje (eller annen som tåles) på middels høy varme.
  • Når  grønnsakene har mistet litt fuktighet, heller du på 1-2 dl melk/fløte (her kan man bruke havremelk o.a. som tåles) og lar det koke til blomkålen er skikkelig mør. Pass på at du ikke bruker for mye væske for da blir pureen veldig tynn.
  • Når blomkålen er mør, hiv i litt smør (som tåles), og kjør det hele til puré med en blender eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper

Jeg liker når pureen har litt biter i seg.

God apetitt !!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern