Saus med naturlig jevning–del II

IMG_2797

Jeg må bare innrømme at savnet av en skikkelig saus overmanner meg av og til, så da må man jo bare prøve å få til noe som smaker og som ikke har tilsetningsstoffer, jevning alá mais eller mel osv.

Så denne sausen eller pureen om du vil, har følgende ingredienser:

  • 3 vårløk, lav i salisyl
  • 1 stangselleri, lav i salisyl
  • En bit sellerirot usikker, men sannsynligvis høy i salisyl
  • Det øverste på purren (det var det jeg hadde til rådighet) lav i salisyl

Kokt i 20 minutter i lite vann.
Bruker stavmikseren, tilsetter 1 fedd hvitløk, salt og hvit pepper (lavere i salisyl enn svart pepper), varmes opp litt igjen og vips!! Deilig tilbehør til vår middag idag.

  • Isbergssalat, lav i salisyl
  • Skrellet agurk, medium i salisyl
  • Raspet gulrot, medium i salisyl
  • Mais, høy i salisyl

Økologisk kylling fra Holte gård som jeg viser partering av her.
Brunet på ikke altfor høy varme i stekepannen og etterstekt i stekeovnen i 20 minutter på 200 grader. Fileten var på ca. 400 gram (stor altså).

Fullkornris blandet med langkornet ris

Jeg prøver meg litt fram i forskjellige grønnsaker som varierer i grad av salisyl.
Jeg må variere og ikke ha for mye som har aminer og salisyl i seg på samme dag, ei heller for mye i dager etter hverandre.
Intoleranse bygger seg som kjent på og kan gi utslag en stund etter inntak. Balansegang er krevende , men forhåpentligvis nyttig både nå og på sikt.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern