Verdt å lese –”Sannheten på bordet” !!

Dersom du ikke allerede har lest den siste boken til Niels Christian Geelmuyden med ovennevnte tittel, er den herved å anbefale.

sannheten på bordet

Utdrag fra boken «Sannheten om mat» av Niels Christian Geelmuyden: «Hva regner du som ditt viktigste funn i boka?
– En av mine store oppdagelser er at mennesker overtar immunforsvaret til det de spiser. Det anslås at planter utvikler mellom 10 000 og 50 000 såkalte sekundærstoffer, hvorav flere er bedre kjent som antioksidanter. Dette er plantenes vern mot sykdommer, sopp, sollys, insekter og …andre trusler i naturen. Sprøyter man korn, frukt- og grønnsaker med gift, behøver de naturligvis ikke å utvikle samme typen immunforsvar. Ulykken består i at vi dermed selv får et svakere immunforsvar ved å spise slike planter eller dyr som har spist denne typen fôr. Da blir vi, i likhet med oppdrettsfisk og husdyr, stadig mer avhengig av medisiner, mener Niels Christian Geelmuyden».

Det er både skremmende lesning, men også en slags vekker for alt man utsettes for med dagens matpolitikk. Hvor mange er det ikke som sliter med mat-intoleranser og –allergier. Det må da finnes en årsakssammenheng mellom kroppen vår og det som inntas av alle typer mat.

2 kommentarer om “Verdt å lese –”Sannheten på bordet” !!”

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern