Saus med naturlig jevning !

IMG_2359

Middagen består av Stangekylling med ris og grønnsaker, og et ønske om en god saus til.

IMG_2360

Stangekyllingen er altfor stor til 2 personer, så det startet med at mannen skar ut 2 fileter og 2 lår. Jeg lærte et godt triks her om dagen og det er å legge kyllingen med brystet ned for så å skjære ut ryggbeinet. Da er det enkelt å skjære ut fine brystfileter og lår. Restene av kyllingen koker jeg kraft på, men her må man være varsom, lang koking/trekking betyr mer aminer, så i underkant av 1 time lot jeg det trekke. Så silte jeg av kraften. De blancherte grønnsakene over er:

  • 5 vårløk – lav i salisyl
  • 1/2 stangselleri – lav i salisyl
  • 3 sjalottløk – lavere i salisyl enn vanlig løk som er høy i salisyl
  • 1 gulrot – medium i salisyl
  • 1 bit kålrot – lav i salisyl
  • 1 fedd hvitløk – lav i salisyl
  • Glattbladet persille – lav i salisyl

Hvitløken og persillen har man oppi helt til slutt som en smakstilsetning.

IMG_2361

Dette sto og putret lett på plata mens kyllingen ble brunet lett (ikke for sterk varme) og satt i ovenen på 200 grader, 20 min. for bryst og 30 min. for lår.

IMG_2365

Når kyllingen nærmet seg “ferdig stekt” brukte jeg stavmikseren i grønnsaksblandingen (ta alltid kjelen av varmen når du bruker stavmikser av sikkerhetsmessige hensyn) og vips så har du en herlig saus smaksatt med salt og hvit pepper. Er den for tykk kan du spe den med litt vann. Denne sausen kan man variere med forskjellige grønnsaker som man synes passer til den aktuelle retten. Den ble skikkelig populær her hos oss.

Retten ble servert med blandet ris (fullkorn og langkornet ris) og dampet:

2 kommentarer om “Saus med naturlig jevning !”

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern