Wok med kylling og ris

IMG_2203

Ingredienser og innhold av salisyl (s) og aminer (a), se liste ved å trykke her:

  • Gulrøtter (medium s)
  • Rødløk (høy s, men noe bedre enn gul løk)
  • Purre (lav s)
  • Pastinakk (medium s)
  • Asparges (medium s)
  • Vårløk (lav s)
  • Hvitløk
  • Salt og hvit pepper

Kyllingfilet (alltid uten skinn p.g.a aminer i skinnet, ellers er ferskt kyllingkjøtt gunstig) skjæres i biter og stekes lett med salt og hvit pepper og legges på vent til resten av woken er ferdigstekt.
Grønnsakene stekes i wokpanne m litt kaldpresset rapsolje (bruker kun kaldpresset rapsolje), jeg liker at løken alltid er god og myk, resten av grønnsakene har litt krønsj (forstår?) tyggemotstand altså.
Ha i kyllingbitene, creme fraiche og smak til med salt og hvit pepper. Det er ok at de andre som man spiser sammen med og som tåler all mat kan krydre med svart pepper ved servering. Mannen er ikke så glad hvis jeg bruker for mye hvit pepper, han liker altså den svarte best.

IMG_2205

Bland fullkorn og langkornet ris og server til.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern