Hjemmelaget knekkebrød

Det er godt å ha alternativ til brød, spesielt når man ikke skal ha for mye gjær (aminer) og for øvrig heller ikke for mange knekkebrød (stivelse), bare litt.

IMG_2103

  • 600 g sammalt speltmel
  • 150 g smør
  • 1 ss bakepulver
  • 25 g lyst rørsukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl melk

IMG_2104

Forvarm ovnen til 160 grader.

Bland sammen de tørre ingrediensene:
Mel, bakepulver, sukker og salt.
Skjær opp smøret i biter og kna det inn i melet til det ikke er flere klumper igjen.
Ha i melken og kna det sammen til en deig.
Juster eventuelt litt med mel til du får en deig som er enkel å kjevle.

Ha litt mel på benken og kjevle deigen til den er omtrent en halv centimeter tykk.
Stikk ut rundinger på 8-9 cm (eller skjær ut eller bruk akkurat den formen du vil).
Prikk med gaffel.
Legg dem på stekebrett (dekket med bakepapir) og stek dem på varmluft omtrent i 20 minutter, snu deretter brettene og la dem bytte plass, og stek ytterligere 20 minutter. Sjekk om de kanskje må snus en gang til, bytte plass og stekes ytterligere noen minutter (tiden varierer litt med forskjellige ovner).

Knasende godt !!

Ha en finfin weekend !! Mette

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern