Middag med base- og syredannende ingredienser

 
IMG_2109
 
Jeg ser av forskjellige sider på nettet at det varierer noe med hva som er basedannende mat, men hvis jeg tar utgangspunkt i det jeg lærer også i forhold til salisylsyreinnhold og biogenaminer så er smøret og kalvekjøttkaken syredannende, mens pastinakk, gulrot og aspargesbønner er basedannenede. Likeledes potet- og rød linsestappe eller puré som det heter nåtildags.
 
  • Karbonaden er laget av 400 gram økologisk kalvekjøtt (så ferskt som mulig), blandet med 1 ss speltmel, 1ss potetmel, 1,5 ts salt, litt hvit pepper, 1 økologisk egg (rett fra bonden), litt melk (her kan man også bruke vann hvis man i det hele tatt trenger å tilføre mer fuktighet, se an konsistensen). Stekes lett i smør/kaldpresset rapsolje og etterstekes i ovnen på 200 grader, ca 10-15 minutter.
  • Dampet pastinakk, gulrot og aspargesbønner.
  • Potet- og linsepuré lages av poteter og røde linser som kokes i hver sin gryte.  De moses deretter sammen og tilsettes litt salt og hvit pepper samt litt smør og eventuelt melk.

Det er vesentlig å nærme seg mer base- enn syredannende kosthold. Og nok engang, grønnsaker til hvert eneste måltid.

Jeg har startet med Barley grass eller byggress som er det norske navnet. 1 ts i kokt vann om morgenen. Jeg synes det lukter og smaker ugg!!!…, men når jeg ikke puster gjennom nesen når jeg drikker det så går det ned uten brekninger…, hehe!!

Byggress har visstnok et imponerende innhold av vitaminer, mineraler og enzymer. Byggress er rapportert å ha svakt kolesterolnedsettende virkning, gjøre kroppen mer basisk og hjelpe på fordøyelsen.
Byggress inneholder ikke gluten eller gliandin og kan derfor trygt brukes av personer med glutenintoleranse fordi gluten i frøet forvandles til aminosyrer når frøet spirer.
Barley Grass inneholder bl.a. 11 ganger mer kalsium enn kumelk, 5 ganger mer jern enn spinat og 7 ganger mer vitamin C enn i appelsiner. Fordi produktet er helt naturlig er det lett for kroppen selv å regulere mengden næringsstoffer den trenger og skille ut det overflødige (i henhold til en leverandør av produktet).

Holder på å øve meg i hva som er hva av base- og syredannende mat og hvorfor det er så viktig for kroppen vår å få nok basemat. En utfordring i seg selv når man med salisylsyre og biogenamin-intoleranse ikke tåler all verdens av grønnsaker, frukt og bær. Men toleransen for grønnsaker og annen mat med et høyere innhold av salisylsyre og biogenaminer skal økes etter hvert. Så tjo og hei…

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern