Kyllinggryte

IMG_2075

Det er mye god middag man kan lage når man utforsker grønnsaker som ikke kun har lavt eller medium innhold av salisylsyre, men våger seg i den høye kolonnen for salisylsyreinnhold.

Så middagsforslaget denne gangen er:

  • Kylling fra Stange Gårdsprodukter hvor skinnet er fjernet. Kyllingfileten har vært frosset i 7 dager, så da sjekker man om man har blitt litt mer tolerant i forhold til biogenaminer. Biogenaminer utvikler seg i bearbeidet og aldrende kjøtt, men det er mindre aminer i kyllingkjøtt enn annen type kjøtt.
  • Kraft fra kyllingskroget som ble kokt for 7 dager siden og deretter frosset. Proteinet i kyllingen nedbrytes så snart det bearbeides og spesielt kan det være mye aminer i kraften. Så er man ekstra ømfintlig overfor biogenaminer så anbefales det ikke å lage gryte, suppe e.l. av kraft kokt av fisk eller kjøtt.
  • Blansjerte vårløk og fenikkel blankt i gryta i litt smør, hadde i kyllingkjøttet som var skåret opp i biter. Hadde over kraften med 1ss speltmel for å jevne kraften, salt, hvit pepper og litt fløte.
  • Kokte fullkorn og langkornet ris. Halve av hver.
  • Denne gangen beveget jeg meg opp til høyt salisylsyreinnhold som det er i brokkoli (som om det ikke er nok så inneholder den også aminer) samt aspargesbønner som har et lavt salisylsyreinnhold.

Det er en ganske spennende reise jeg er på og man blir i alle fall bevisst på hva man spiser.

Bon Apetite !!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern