Denne oppskriften er hentet fra Eivind Hellstrøm på nettet
Ingredienser:
- 5 dl H-melk
- 2,5 dl kremfløte
- 200 gram sukker
- 6 eggeplommer
- 2 vaniljestenger
Del vaniljestenger på langs og skrap ut frøene.
Kok opp melken med vaniljestenger og frø.
Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring.
Ta denne blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca 80 grader under omrøring til det tykner.
Jeg reduserte sukkeret til 175 gram, men jeg tror man med fordel kan redusere det til 150 g.
Sil blandingen i en bolle og avkjøl. Den kan gjerne lages dagen før, i alle fall bør man beregne god tid til avkjølingen.
Kjør i iskremmaskin til den er ferdig. I vår ismaskin skal den stå ett par minutter etter at maskinen er avslått, på den måten fryser isen enda mer.
Isen kan spises når maskinen er ferdig, men om man trenger det så tåler den å stå i fryseren ett par timer.
Jeg kan i alle fall forsikre om at iskremen var veldig god, men inneholder for mye sukker til at en slik dessert kan nytes ofte og i store mengder.
Dette er en illustrasjon på hvor enkelt og fint iskremen kan serveres. Det siste bildet er hentet fra “matprat” på nettet.
mmmm