Lev ikke bare på diett, men sørg for leging av tarmen !!

Det er viktig med diett når man har salisylsyreintoleranse, men jeg kan forstå dem som sier at når man har gått lenge nok på diett så blir man minsanten intolerant også for den maten man inkluderer i dietten.
I tillegg til å gå på diett en periode – altså mest mulig grønnsaker (som har så mye salisylsyre i seg) og minst mulig stivelsesrik mat som man virkelig tåler fordi det ikke har verken salisylsyre eller biogenaminer i seg, så er det dilemmaer og utfordringer.
Ja, de står simpelthen i .
Da er det virkelig viktig å bruke viljen sin til å holde ut.
Kanskje tar det ikke så lang tid i forhold til et helt liv, når man tenker på gevinsten på sikt.
Det er nesten så man ikke tør håpe engang. Men jeg har nå vært fri for elveblest i 2,5 uker og munnskoll og andre sår i munn og svelg ennå lenger. Det høres kanskje ikke ut som det er lenge, men med konstante plager i årevis, kan jeg fortelle deg at det er storslagent.
Her spises det noe stivelserik mat fordi jeg er så sensitiv for mye grønnsaker, men det ser ut som jeg tolerer mer og mer  grønnsaker som har lavt salisylinnhold nå. Det er ikke til å komme bort fra at man blir litt gira, når man har slitt med disse utslagene i årevis og at man endelig ser bedring.
Men jeg er oppmerksom på at det fortsatt er et langt lerret å bleke.
Det skal jo noe til å lege en tarm som gradvis har blitt sykere gjennom mange år, kanskje helt fra barndommen av.
Jeg får altså nyttig hjelp av ei norsk jente/kvinne med ernæringsbakgrunn fra England.
Uten henne hadde det stoppet opp.
Hun gir meg så mye innsikt i hva som er hva og hva som duger og hva som ikke duger når man skal lege tarmen.
Det skal jammen noe til å ha tunga rett i munnen, her er det lett å trå feil.
Dessuten spiser jeg kosttilskudd, også på inspirasjon fra henne. Og ikke hvilke som helst kosttilskudd, Collostrum (råmelk), Bioacidohilus Plus og vitaminer/mineraler. I starten reagerte jeg på vitaminer/mineraler, fikk kjempestore sår i halsen, men nå etter en stund på diett og de andre kosttilskuddene, har jeg startet opp veldig varsomt, og nå reagerer jeg ikke negativt på dem heller.
Så det er fremgang!! Pass bare på at du får hjelp til dette løpet dersom du har oppdaget at du har aspirinintoleranse. Sjekk ut her, hvor man blir advart mot å spise denne type medisin dersom man har intoleranse eller allergi overfor salisylsyre.
Jeg kan også fortelle at jeg for 5 år siden gikk til naturopat fordi jeg hadde vedvarende munnskoll, sår i munn/svelg, skikkelig vondt.
Men ved denne behandlingen ble jeg bare verre og verre, antakelig fordi hun ikke visste om muligheten til salisylsyreintoleranse, og at hun dermed anbefalte meg en diett med grønnsaker og kosttilskudd med mengder av salisylsyre i.
Det skulle jo være så sunt !!
Det er meg en gåte at dette med salisylsyreintoleranse er så ukjent i Norge, når man vet at så mange spiser sunt og stadig er i dårlig form, eller aldri blir bra av å gå på diverse dietter.

Australia, ved Royal Prince Alfred Hospital som du kan ser her, skal visstnok være den som kan mest om emnet matintoleranse, faktisk på verdensbasis.

De skriver masse om salisylsyreintoleranse.

Det som dog er så viktig i forhold til det å gå på diett, er samtidig å huske på at tarmen må leges for å øke toleranseevnen for det man tidligere har vært så intolerant overfor.

Tenk om noen hadde fortalt folk som har slik intoleranse at salisylsyre er et naturlig konserveringsmiddel (altså ikke kun et kjemisk stoff i medisin) og dermed finnes i mengder av grønnsaker, frukt, krydder og urter.
Det er om å gjøre å ikke gi opp, men tenke at endelig finnes det noe informasjon som hjelper oss til en bedre helse – ja, sånn på sikt i alle fall !!
Ha en fin dag !!
Mette

2 kommentarer om “Lev ikke bare på diett, men sørg for leging av tarmen !!”

    • Her gjelder det samme, lenge siden jeg var i kontakt med henne. Synes jeg har fått bedre hjelp i det private helsetilbudet i Norge etter den tid. Det var dog en god start for å komme et hakk videre den gang da jeg søkte flere steder for å få hjelp.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern