Kjøttsuppe av høyrygg!!

 
IMG_1921
 
Fersk høyrygg (dog frosset noen dager) er stekt pent (vær forsiktig med bruningen, ikke for sterk varme, her dannes det lett aminer), kjøttet er så trukket ca. 1 time. Imens har mannen i huset skrellet poteter som jeg har lagt i vann (tror noe av stivelsen skylles ut med vannet), purre, pastinakk, sellerirot og gulrot. Poteter, pastinakk, selleriot og gulrot er medium på salisylsyreinnhold.
 
Kjøttet er kjøpt ferskt på Maximat, Svinesund hvor slaktedato var ca. 10 dager før det havnet i vår handlekurv.
 
IMG_1922
 
I og med at jeg på tillagingstidspunktet ikke hadde hatt elveblest på noen dager gjorde jeg et forsøk på å koke grønnsakene i kraften fra høyryggen og det gikk bra.
Skulle jeg være ekstra varsom, ville jeg ha kokt grønnsakene som jeg skulle spise, for seg selv og tatt oppi litt av kjøttet til slutt.
Aminer dannes jo så snart kjøttet bearbeides, dvs at det er aminer i kraften.
 
For å understreke det nok en gang; Dette tåles jo av de fleste, men det er en spesiell situasjon når man er intolerant overfor biogenaminer og går på diett for å lege tarmen 🙂
 
IMG_1927
 
Jeg innrømmer gjerne at lengselen etter god og smakfull mat blir enorm, når man må begrense en del matvarer i diettsortimentet…
Men så slår jeg meg til ro med at dette forhåpentlig er for en kortere periode av resten av mitt liv!!
Det er i alle fall det matterapeuten min trøster meg med,
Denne middagen smakte i alle fall helt fortreffelig.
Krydderet er havsalt, hvit pepper og en dash spirer fra gule erter!!
 
Mette

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern