Grateng, men ikke som du tror!

 
 
Idag har jeg laget kyllinggrateng…
 
IMG_1904
 
…og noe er felles med det jeg vanligvis forbinder med granteng, nemlig fiskegrateng; Hvit saus m/eggeplomme og hviten som jeg har skåret foriktig inn i hele sausen med alle ingrediensene i…
 
IMG_1905
 
Jeg har laget en grateng kun til meg så ingrediensene er tilpasset dietten jeg går på for tiden;
2 små ss fin spelt
1 ss meierismør ( bruker kun den typen smør for tiden)
melk til sausen er passe tykk
2 gulrøtter, 1/4 purre, 2 vårløk, en neve gule erter, en liten pastinakk
1 kyllingfilet
Salt og hvit pepper
Gule erter sto i vann over natten, ble skyllet og så kokt i ca. 20 minutter.
Laget hvit saus og satt den til side og når den var litt temperert rørte jeg i 1 eggeplomme
Kokte grønnsakene litt for seg selv og slo av vannet og skyllet de i kaldt vann
Stekte kyllingfileten i oppskårete stykker med salt og hvit pepper
Blandet alle ingrediensene, stivpisket 1 eggehvite og monterte den forsiktig inn i gratengen.
Strødde litt tørkete speltsmuler og avsluttet med noen små smørklatter på toppen.
 
IMG_1907
 
Inn i ovnen på 200 grader ca. 1/2 time.
 
IMG_1910
 
En ny måte å tenke grateng på og hva gjør man ikke for å få variasjon i middagsrettene.
Alle grønnsakene har lavt eller medium innhold av salisylsyre.
Ingrediensene kan man jo variere i det uendelige, men slik ble det altså i dag.
Takk til Nichole Thewlis i denne gruppen her som satte meg på ideen.
Mette

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern