Entrecôte av økologisk kalv

 
 
IMG_1866
 
Min del av kalvekjøttet er så vidt stekt på hver side og satt i ovnen ett kvarters tid på 200 grader.
Som man kan ane er det viktig med mer grønnsaker enn kjøtt, gulroten og poteten har medium salisylsyre, aspargesbønner har lavt innhold av salisylsyre, persillen likedan. Og så sier Solveig Curran som er min terapaut i England, at jeg må ha i meg 1 ss levende grønnsaker (dvs. spirer) 3 ganger daglig.
Jeg varmet opp litt creme fraiche med litt smør og økologisk melk tilsatt litt salt og hvit pepper.
Nå er jeg på en ekstrem diett for tiden, så det skal nok bli mer sprell etter hvert.
 
IMG_1868
 
Etter hvert kommer jeg til å skrive om intoleranse overfor salisylsyre, aminer o.a. interessant, som frem til nå har vært ganske så ukjent i Norge.
Jeg har lett og lett for å få den hjelpen jeg så sårt trenger for å få leget tarmen og bli kvitt elveblest som jeg har slitt med i over 2 år.
Så da havnet jeg hos ei norsk jente i England.
Hun er fysioterapeut fra Norge, men har utdannet seg innen ernæring i England (for henne startet det med søken for hjelp til egen eksem og et barn med ADHD, idag er eksemen borte og barnet som forøvrig har blitt 14 år har ingen ADHD).
Spennende reise jeg har lagt ut på!!

3 kommentarer om “Entrecôte av økologisk kalv”

 1. Hei. SÅ flott med en norsk blogg som tar for seg intoleranse mot salisylsyre i maten. Regner med at du har lest boken "The healthier I ate, the sicker I got"? Den er svært informativ. 🙂
  Jeg lager mat etter reglene fra den boken, og oversikten over mengde salisylsyre i ulike matvarer finner jeg her: http://salicylatesensitivity.com/about/food-guide/vegetables/ .
  Derfor lurer jeg på hvor du har hentet din informasjon fra. Jeg ser du bruker urter, men i følge nettstedet og boken er det høy forekomst av salisylsyre i nettopp urter.
  Setter stor pris på andre nettsider i håp om å kunne krydre maten for min kjære.

  Svar
 2. Send meg din epostadresse. Har ikke hørt om andre i hele verden (Norge) som sliter med det samme. Er syk om dagen så ikke helt på hugget, men jeg lar høre fra meg 🙂 Mette

  Svar

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern