Det er godt å finne alternativer til brødmat som ikke har gjær i seg og som er gode med pålegg på!!
Oppskrift på scones med speltmel:
- 125 gr økologisk siktet speltmel
- 100 gr økologisk sammalt speltmel
- 3/4 ts bakepulver
- 1/2 ts havsalt
- 3/4 ss lyst rørsukker
- 2ss rapsolje
- 1,5 dl økologisk lettmelk
- Bland sammen alt det tørre. Hell i melk og olje og rør til du har en fast deig.
- Del opp i passe emner og rull til boller. Denne oppskriften holdt til 5 scones. Jeg lager ikke så mange av gangen. Scones er som kjent best som helt ferske, men jeg har lest at de kan fryses, så det vil jeg prøve.
- Snitt bollene på toppen, og stek ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter.
Mine sto ett par minutter lengre fordi det passer i min nåværende ovn.
Deilig med hardkokt, ferske økologiske egg fra en bonde i Skjeberg.
Med litt økologisk, knasende isbergsalat og skrelt økologisk agurk med litt seterrømme m/hvitløk smaker det jammen godt.
Salaten har lavt innhold av salisylsyre og skrelt agurk har middels innhold.
Velbekomme!!