Scones til lunsj!!

 Scones uten gjær - med speltmel
Det er godt å finne alternativer til brødmat som ikke har gjær i seg og som er gode med pålegg på!!

Oppskrift på scones med speltmel:

  • 125 gr økologisk siktet speltmel
  • 100 gr økologisk sammalt speltmel
  • 3/4 ts bakepulver
  • 1/2 ts havsalt
  • 3/4 ss lyst rørsukker
  • 2ss rapsolje
  • 1,5 dl økologisk lettmelk
  1.  Bland sammen alt det tørre. Hell i melk og olje og rør til du har en fast deig.
  2. Del opp i passe emner og rull til boller. Denne oppskriften holdt til 5 scones. Jeg lager ikke så mange av gangen. Scones er som kjent best som helt ferske, men jeg har lest at de kan fryses, så det vil jeg prøve.
  3. Snitt bollene på toppen, og stek ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter.
Mine sto ett par minutter lengre fordi det passer i min nåværende ovn.
Deilig med hardkokt, ferske økologiske egg fra en bonde i Skjeberg.
Med litt økologisk, knasende isbergsalat og skrelt økologisk agurk med litt seterrømme m/hvitløk smaker det jammen godt.
Salaten har lavt innhold av salisylsyre og skrelt agurk har middels innhold.

Velbekomme!!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern