Jeg må bare innrømme at jeg har vært veldig forutinntatt når det gjelder linser. Bønner frister ikke i det hele tatt, synes de er kvalmende. Linser har jeg aldri hatt noe forhold til, så da jeg satte i gang med å spire linser for å få i meg sunn og basetettet mat, hadde jeg mine tanker om hvordan dette kom til å smake.
Skjønt smaken min er delvis borte, så jeg kjenner ikke så mye smak.
Mannen som kontrollør på smaksområdet fungerer derimot helt utmerket.
Han kunne fortelle at det minnet han litt om sukkererter, og den smaken jeg fikk ut av linsene er at det er knasende og godt.
Jeg legger altså linsene i vann over natten eller i ca. 12 timer, flytter dem over i et dørslag og skyller dem 2 ganger per dag helt til de er oppspist.
Allerede dagen etter ser jeg starten på spirene.
Etter 2 til 3 dager spiser jeg dem.
I salat bruker jeg en god del, men jeg går også og forsyner meg med noen never i løpet av dagen.
Man kan jo også spise dem på pålegg e.l.
Prøv da vel!!
Mette
p.s. Nå har «søstrene Grene» kommet til byen så jeg får kjøpe meg flere små dørslag til nettopp dette formålet.